Art Egípci

Vídeos d'Egipte
Egipte és molt dibuixat en el món del còmic
El dibuixant belga Georges Rémi (Hergé) -transcripció fonètica de les seves inicials invertides RG-, fou el primer que s'endinsa en el misteriós món de l'Egipte faraònic.





En l'any 1934 va fer viatjar en Tintín en un creuer amb destinació a l'Extrem Orient. A bord coneix l'estrany egiptòleg Filemó Cicló que viatja a la recerca de la tomba del faraó egipci Kih-Oskh. Tintín l'acompanya fins a la tomba i allà descobreix els misteriosos cigars que amaguen alguna cosa més que tabac. Llavors és segrestat i abandonat al mar, però es salva i desembarca a Aràbia. Després de nombroses peripècies va a parar a l'Índia, on s'allotja a casa del Maharaj de Rawhajpurtalah.






Tebeos de l'Antic Egipte

Adreça web molt interessant:
EL MÓN DE L'EGIPTE faraònic A TRAVÉS DELS CÒMICS


El judici d'Osiris
Què pesa més, el cor o la ploma?

Papir d'Hunefer. Papir procedent de Memfis, dinastia XIX (British Museum)

Fes clic a aquesta adreça interactiva que analitza, escena a escena, el judici a les ànimes (representat al Papir d'Hunefer).



Ara, si vas passant les pantalles, pots ser espectador de primera fila d'aquest judici (el judici d'Osiris). Al final, has de realitzar l'exercici 4 del dossier "EL LLEGAT D'UNA GRAN CULTURA-ART EGIPCI-" i l'exercici d'autoavaluació del propi programa sobre el qual has estat veient i escoltant. Per aquest exercici, també, et pot ser útil el PowerPoint del tema.


La momificació








Mastabes, piràmides i esfinx

Fes clic a aquesta adreça interactiva que analitza les tombes egípcies. Si vas passant les següents pantalles podràs saber com es construïa una piràmide i moltes més coses.

http://www.edu365.cat/eso/muds/socials/egipte/piramide/index.htm#

Al final, has de realitzar l'exercici 7 del dossier "EL LLEGAT D'UNA GRAN CULTURA-ART EGIPCI-". Per aquest exercici, també, us podeu ajudar d’aquests vídeos, del PowerPoint del tema i del propi dossier.