El Marxisme curarà els malalts



Frida Kalho és una de les artistes més reconegudes de l’univers artístic. La malaltia i el dolor provocat per les seqüeles del seu terrible accident, la va portar a realitzar tota la seva obra. Les seves pintures d’una gran força expressiva, representen els seus sentiments, les seves vivències i el món que l'envolta, marcat per la tradició i el folklore del seu Mèxic natal.
L'art de Frida Kalho està exposat als Museus internacionals més importants i la seva vida i obra ha estat protagonista de diversos documentals i portada al cinema.

Documentals i vídeos sobre l'artista:




Webs per conèixer millor la seva obra i la seva vida:


Frida Kalho Corporation, Web oficial dels hereus de l'artista realitzada en el centenari del seu naixement. Utilitzant flash mostra d'una forma molt atractiva la seva obra acompanyada de música tot i que per al meu gust està massa orientada a publicitar productes de l'empresa.

http://www.tate.org.uk/modern/exhibitions/kahlo/
Frida Kalho Exhibition, Web de l'exposició organitzada per la Tate Modern de Juny a Octubre de 2005. Es pot accedir al contingut interessant sobre la seva obra, la casa blava i la seva repercussió en l'art mexicà.


http://www.fridakahlofans.com/mainmenu.html
Frida Kalho fans, Web amb abundant informació i imatges de la seva obra ordenades per temàtica i cronològicament i llistat de llibres i pel·lícules relacionades.
http://www.homines.com/arte_xx/crono_frida/index.htm
Cronologia il·lustrada.

http://www.frida2007.com/frida-kahlo/biografia-frida-kahlo.html
Cartes i dibuixos de Frida Kalho


Pel·lícula
Director: Julie Taymor Actors: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrery Rush, Ashley Judd, Antonio Banderas, Edward Norton, Mía Maestro.
Any: 2002
Durada: 120 minuts

Sinopsi: És un retrat fidel de la vida apassionant i visceral de la pintora mexicana Frida Kahlo, nascuda el 1907 al barri de Coyoacán de Ciutat de Mèxic. Narra els seus anys universitaris amb la colla dels Cachuchas, una colla formada per persones creatives, originals, provocadores i anarquistes. El gravíssim accident d’autobús i el llarg període de convalescència, , el dolor físic, la vocació artística, la seva complexa relació amb el seu marit, el muralista mexicà, Diego Rivera, el seu viatge a Estats Units i la controvertida aventura amb León Trotsky sóns els fets més destacables de la vida de l'artista que veiem en aquesta pel·lícula.


Llibre
Kahlo
Autor: Kettenmann, Andrea
Tapa flexible, 18.5 x 23 cm, 96 págines.
Ed.TASCHEN


En presenta la biografia i un resum cronològic detallat de la vida de l'artista i del seu treball, amb unes 100 il lustracions a tot color amb llegendes explicatives.