05 01 2010

SABIES QUE...

S'inaugurat el Burj Dubai, el gratacel més alt del món
_________________________________________________________________


La història dels gratacels s’inicià el 1889 quan s'erigia a París la Tour Eiffel amb els seus 320 metres d'alçada. La Tour Eiffel donava el tret de sortida a la carrera per arribar al cel a través d’esveltes estructures d'acer i formigó.





El gratacel Burj Dubai s'ha convertit avui en l'edifici més alt del món. La construcció del Burj Dubai (Torre Dubai en àrab) va començar el 2004 i s’han trigat sis anys per construir-lo. Ha tingut un cost total d'uns 1.500 milions de dòlars, uns 1.047 milions d'euros.
El Burj Dubai té 192 plantes i fa 828 metres d'alçada, cinc vegades més alt que l'Hotel Arts o el doble del que ho van ser les Torres Bessones de Nova York. La torre disposa de 57 ascensors i té 1.100 habitatges de luxe, oficines per a grans companyies, un pàrquing de 3.000 places i, un restaurant al pis 122 (que serà el més alt del món). Des de la seva plataforma d'observació, situada 442 metres, es pot arribar a veure una distància de fins a 80 quilòmetres en un dia clar, gairebé la que separa Barcelona de Girona. La seva peculiar estructura està inspirada en la geometria de la rosa del desert.
L'arquitecte responsable és l'americà Adrian Smith, del despatx Skidmore, Owings and Merrill. Els treballs de construcció han estat realitzats per l'empresa sud-coreana Samsung Engineering & Construction; Besix, belga, i la societat local Arabtec.



Els deu edificis més alts del món
Els deu edificis més alts de Barcelona


En aquesta web podem trobar una classificació de tots els gratacels qui hi han al món:

http://skyscraperpage.com/diagrams/